Fermieri, pregătiți-vă de controale!

0
autorizare-apia-control-teren

Reprezentanți ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi cei ai instituţiilor de specialitate delegate demarează vineri, 9 iulie 2021, controlul la faţa locului pentru cererile extrase în eşantionul de control aferent Campaniei 2021.

Eşantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafaţă, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic şi eco-condiţionalitate din cererea unică de plată, conţine un număr total de 55.844 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de eco-condiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic.

De altfel, pentru controlul pe teren prin metoda clasică, sunt vizaţi 13.035 fermieri, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 39.016 fermieri şi pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 3.793 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 1.319.383,3 ha, respectiv, pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 748.797,54 ha, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 570.585,76 ha.

„Facem precizarea că eşantionul de control aferent Campaniei 2021 este mai mic cu un număr de 649 de fermieri faţă de Campania 2020”, au anunțat vocile oficiale ale APIA.

Potrivit legislației în vigoare, APIA are obligaţia ca, până la data de 15 octombrie 2021, să efectueze controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligaţii/cerinţe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here