Fermierii care intră în Noul An fără banii de la APIA

0

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură rămâne datoare către fermieri. Mii de agricultori în fiecare județ al țării intră în anul 2019 cu conturile goale, fără să fi încasat vreun euro din subvențiile pe Campania APIA 2018.

La acest moment mai trebuie autorizate la plată, pentru a primi banii europeni, dosarele fermierilor care au aplicat pentru pachetele de primăvară, dosarele unde se realizează teledetecția și se așteaptă rapoartele finale, se arată într-o comunicare APIA Vrancea către presa locală. Reprezentanții APIA Vrancea au precizat că, cel mai probabil după Anul Nou, vor fi deblocate dosarele fermierilor aflați în eșantionul verificat prin teledetecție și se vor face autorizările la plată pentru aceștia.

Alături de fermierii la control sau cei cu plăți compensatorii nu și-au primit încă bani din subvenții nici cei care au avut transfer de exploatație în anul ce mâine se încheie. Tot neplătiți sunt și beneficiarii de subvenții care au situații neclarificate din anii anteriori sau care figurează cu debite.

La acest moment sunt la plată schemele simple pe suprafață (plata unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pe înverzire, plata pentru tineri fermieri), și sprijinele cuplate în zootehnie pentru ovine, caprine, bovine și bubaline. Se achită și plăți compensatorii din pachetele cu finanțare prin PNDR.

 

Nu au fost stabilite cuantumurile și nu se achită încă ajutoarele naționale trazitorii pentru sectorul vegetal și zootehnie, precum nici sprijinele cuplate pentru sectorul vegetal (soia, lucernă, mazăre, legume în solarii și sere, cartof sămânță etc.).

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here