Focar de pestă porcină în Timiș

0

Un nou focar de pestă porcină africană a fost identificat în judeţul Timiş, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost depistat primul focar.

Mai multe localităţi au fost incluse în Zona infectată şi în Zona tampon.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Timiş, prefectul Liliana Oneţ a convocat o şedinţă a Comitetului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), ca urmare a apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la trei porci mistreţi.”În data de 25 mai, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş a fost anunţată de existenta a trei cadavre de mistreti, în vârstă de aproximativ 1-2 ani, pe Fondul de vânătoare nr. 61 Moşniţa  aparţinând AJVPS Timiş. Au fost prelevate probe de către inspectorii DSVSA Timiş. In urma examinarii probelor a fost depistată pestă porcină africană la mistreti, iar probele au fost trimise la I.D.S.A. Bucureşti pentru confirmare. În cursul după-amiezii de azi, I.D.S.A. Bucureşti a confirmat existenţa pestei porcine africane la cei trei misteţi, drept urmare, în cadrul şedinţei C.L.C.B. au fost luate măsuri conform actelor normative în vigoare”, se arată în comunicat.

Astfel, prin hotărârea dată de CLCB a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea focarului de pestă porcină africană, fiind stabilită zona afectată – care reprezintă o rază de 13 kilometri de la locul în care au fost găsite cadavrele de  porci mistreţi, formată din:Zona Infectată cu o rază de 8 kilometri care cuprinde localităţile Urseni, Moşniţa Nouă, Moşniţa Veche, Albina, Bucovăţ, Bazoşu Nou, Remetea Mare, Giarmata Vii, Ghiroda, Timişoara: zona Modern, zona Ciarda şi zona Buziaşului.

Citește și: CCIR: facem agricultură pe bază de acatiste

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here