Fonduri pentru abatoare de capacitate mică în zona montană

0
- Reclamă -

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că primeşte în continuare cereri de finanţare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană, iar fondurile totale la dispoziţia fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro şi sunt acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

 

„Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale primeşte în continuare cereri de finanţare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană. Fondurile totale la dispoziţia fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro şi sunt acordate prin submăsura 4.2 ”Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”, a informat AFIR.

Cererile se depun exclusiv online pe site-ul agenţiei până la 31 decembrie 2020, ora 16.00 sau până când, prin cererile depuse, se atinge plafonul maxim de 19,4 milioane de euro. Pragul de calitate pentru proiectele care se depun în luna august este de 40 de puncte, stabilite prin cumularea criteriilor de selecţie menţionate în Ghidul solicitantului.Finanţarea nerambursabilă acordată prin PNDR 2020 este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru realizarea unui abator de mică capacitate în zona montană, în cazul în care acesta este realizat de către IMM-uri. Pentru grupuri de producători, cooperative sau societăţi cooperative intensitatea sprijinului acordat poate ajunge până la 70%.

Dacă este realizat de alte întreprinderi decât cele menţionate anterior, finanţarea PNDR va fi de maxiumum 40%. Fondurile nerambursabile acordate pentru o astfel de investiţie pot ajunge până la maximum 300.000 euro/ proiect.Sunt eligibile pentru finanţare investiţiile în unităţi de sacrificare de capacitate mică destinate porcinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, în conformitate cu Ordinul 35/ 2011 (privind aprobarea condiţiilor minime de funcţionare a abatoarelor de capacitate mică, cu modificările şi completările ulterioare), care sunt amplasate în localităţi din zona montană. Lista cu Unităţile administrativ teritoriale (UAT) marcate cu abrevierea ANC‐ZM este publicată pe site-ul agenţiei.

Citește și: Alianța agricultorilor cere Guvernului bani pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.