Garanti BBVA a semnat un acord cu APIA cu scopul de a sprijini fermierii din România

1
APIA - bunăstarea animalelor
- Reclamă -

Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA România, a semnat un acord cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cu scopul de a sprijini fermierii din România.

 

Prin acest parteneriat, clienţii au acces la o facilitate de credit de până la 90% din subvenţia APIA SAPS, inclusiv plata redistributivă, plata pentru înverzire şi măsurile compensatorii.

„Pentru a-şi atinge obiectivele propuse şi pentru a avea un impact pozitiv asupra economiei, fermierii trebuie să găsească rapid soluţii pentru asigurarea unui flux financiar constant, care este vital atunci când veniturile depind de specificul sezonier al sectorului agricol”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, pentru susţinerea cheltuielilor curente ale clienţilor, Garanti BBVA lansează şi un nou produs de creditare pentru prefinanţarea în proporţie de până la 160% din valoarea subvenţiilor, care urmează să fie plătite de APIA beneficiarilor schemelor de plăţi directe.

Mai exact, prin noul produs de credit, fermierii români pot primi în avans până la 160% din subvenţiile APIA SAPS şi anume: 80% din valoarea subvenţiei pentru primul an de finanţare şi 80% din valoarea subvenţiei pentru anul următor.

- Reclamă -

„Agricultura este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei româneşti şi unul dintre domeniile pe care dorim să ne concentrăm cât mai mult în perioada următoare. Prin noua facilitate de credit pentru agricultură, Garanti BBVA îşi propune să sprijine fermierii români, prin reducerea poverii lor financiare, ca parte a strategiei noastre de creştere a finanţării sectorului agricol. Credem cu tărie că produsul nostru financiar va fi de mare interes pentru fermierii români, care vor găsi întotdeauna în Garanti BBVA un partener pe termen lung pentru planurile şi obiectivele lor”, a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.

Pentru noul sprijin financiar oferit de Garanti BBVA, pot aplica o gamă largă de clienţi – beneficiari ai schemelor de plăţi directe (Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), Plata redistributivă, Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu) şi beneficiarii măsurilor de mediu şi climă (Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică şi Măsura 13 – Plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice).

Pentru accesarea creditului, în prima fază clienţii trebuie să deschidă un cont curent la Garanti BBVA, necesar pentru depunerea Cererii de plată unică la APIA pentru Campania 2022, care are ca termen limită data de 16 mai. După confirmarea subvenţiei de către APIA, banca va analiza eligibilitatea clientului din perspectiva creditării.

ANPC a amendat Lidl cu 350 de mii de lei și a propus închiderea unui magazin din Ilfov

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA România, a semnat un acord cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cu scopul de a sprijini fermierii din România.   Prin acest parteneriat, clienţii au acces la o facilitate de credit de până la 90%… Cititi mai multe aici: Garanti BBVA a semnat un acord cu APIA cu scopul de a sprijini fermierii din România […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.