Gheba: alimentația sănătoasă este o prioritate

3
- Reclamă -

Deputatul Daniel Gheba (USR Dolj), vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, la Craiova, că deşi alimentaţia sănătoasă reprezintă o prioritate, fiind definitorie pentru evoluţia unui popor, există produse alimentare pe piaţă care nu conţin toate substanţele trecute pe etichete.

 

„Încă de la debutul mandatului meu actual de parlamentar, am activat în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice al cărei vicepreşedinte sunt. De aceea, domeniul meu de interes politic gravitează în jurul acestui segment economic definitoriu pentru profilul economic al României. Am considerat întotdeauna că alimentaţia sănătoasă şi corectă este definitorie pentru evoluţia unui popor (…) Din păcate, nu toate substanţele trecute pe etichetă se găsesc în alimente. Am fost printre primii deputaţi care au luat atitudine împotriva dorinţei total nejustificate a ANPC de-a elimina NutriScore-ul ca element grafic ajutător de etichetare a produselor aflate la raft. După discuţii şi sesizări din partea medicilor nutriţionişti şi a pacienţilor cu diabet sau suferinzi de obezitate, am reuşit în cadrul Comisiei să stopez eliminarea NutriScore-ului”, a declarat Gheba, într-o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul activităţii sale de parlamentar pe anul 2022.

Acesta a mai afirmat că în luna martie 2022 a invitat procesatorii de produse lactate în Comisia pentru agricultură pentru a dezbate împreună Legea Laptelui, iar la final, legea a primit aviz favorabil, Parlamentul votând-o în forma finală, în sesiunea din toamnă, în luna octombrie.

„Datorită acestei legi va lua fiinţă Registrul Laptelui, un document electronic prin care produsele lactate vor putea fi comercializate. De asemenea, se face net diferenţa între produse lactate şi produse cu adaos de grăsimi vegetale”, a evidenţiat deputatul USR Dolj.

Pe zona de produse alimentare, inflaţia anuală a ajuns la 26%

Daniel Gheba a mai afirmat că pe lângă implicarea în rezolvare problemelor fermierilor, o altă dimensiune a activităţii sale parlamentare ţine de implicarea în acţiuni umanitare, în acţiuni cu caracter civic sau în cele de promovarea a unui stil de viaţă sănătos prin încurajarea practicării sportului în aer liber.

- Reclamă -
- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Deputatul Daniel Gheba (USR Dolj), vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, la Craiova, că deşi alimentaţia sănătoasă reprezintă o prioritate, fiind definitorie pentru evoluţia unui popor, există produse alimentare pe piaţă care nu conţin toate… Cititi mai multe aici: Gheba: alimentația sănătoasă este o prioritate […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.