Fructele şi legumele sunt mai scumpe decât toamna trecută. Agricultorii spun că au marfă mai puţină din cauza secetei. Bucureștenii au început deja aprovizionarea cu fructe și legume pentru sezonul rece.
Piețele sunt încă pline de produse proaspete, fructe și legume, bune pentru preparat murături, zacuscă, magiun și alte rețete tradiționale. Preturile sunt însă mai mari că toamna trecuta din cauza secetei, spun comercianții și producătorii agricoli.
În unele piețe din Capitală, gogoșarii se vând cu 6 lei pe kilogram, gogonelele și vinetele cu 3,5 lei, iar castraveții, între 2 lei 50 și 3 lei pe kilogram. Prețurile legumelor și fructelor sunt comparabile cu cele din supermarket-uri.
Producția internă de legume, lapte şi grâu este suficientă pentru români
În magazine, conservele de legume sunt deja la mare căutare.
De la începutul anului, cel mai mult s-au scumpit fructele, cu 15%, arată cele mai recente statistici oficiale. Plătim acum mai mult și pentru pâine, carne și lactate.
Scumpiri cauzate de coronavirus: mălaiul şi fructele proaspete
Economiștii recomandă să fim chibzuiți și stabilim un buget și o listă de produse înainte de a face cumpărături.
Vezi cel mai bun purificator de aer anti-coronavirus pentru casa ta