Grup Şerban Holding, contract cu PepsiCo România privind livrarea de cartofi pentru chipsuri

2
- Reclamă -

Grup Şerban Holding (viitor simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă semnarea unui contract semnificativ cu PepsiCo România privind dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Lay’s produse în România. Acesta este cel de-al treilea an de colaborare dintre companie şi PepsiCo. Acţiunile Grup Şerban vor debuta pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier GSH în data de 28 februarie 2022.

 

„Ne bucurăm de continuarea colaborării cu PepsiCo şi le mulţumim pentru încrederea acordată. Cartofii pentru chipsuri reprezintă o nişă pentru agricultura românească, iar faptul că Grup Şerban intră deja în al treilea an de colaborare cu PepsiCo confirmă calitatea excelentă a producţiei noastre şi aderarea la cele mai înalte standarde internaţionale în acest domeniu. Semnarea acestui contract înseamnă îmbunătăţirea performanţei financiare pe termen mediu, având în vedere predictibilitatea şi evoluţia preţurilor de valorificare. Producţia de cartofi pentru industrializare contribuie la creşterea cifrei de afaceri a grupului, şi prin urmare a profitului şi fluxului de numerar, aducând un venit de 50 mii de lei per ha. Un hectar de cartofi pentru chips generează acelaşi venit realizat de patru hectare de cereale sau oleaginoase. De asemenea, odată cu reînnoirea acestei colaborări avem în plan scurtarea lanţului de aprovizionare prin adăugarea de servicii de depozitare pentru 35% din producţie,” a declarat Ovidiu Bucătaru, Director Financiar al Grup Şerban Holding.

În vederea majorării capacităţii de producţie pentru această cultură intensivă, Grup Şerban Holding investeşte într-un sistem de irigaţii adaptat noilor direcţii ale Pactului Verde European. Prin noul sistem, irigaţiile sunt efectuate prin picurare, o metodă prin care consumul de apă este redus cu 50%, costurile cu energia cu 30%, iar utilizarea fertilizanţilor şi a pesticidelor scade cu 50%, respectiv 25%. Costul unei astfel de investiţii se ridică la aproximativ 20 mii de lei/ha.

La finalul anului 2021, compania a atras 12,7 milioane de lei de la investitori în cadrul unui plasament privat pentru acţiunile sale. Capitalul atras va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului. Odată cu listarea acţiunilor GSH pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în data de 28 februarie 2022, Grup Şerban vizează continuarea utilizării mecanismelor de finanţare prin piaţa de capital pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor companiei. Grup Şerban are în plan continuarea atragerii în fiecare an de finanţări cuprinse între 25 şi 50 milioane de lei prin care să dezvolte toate liniile de business ale grupului.

În anul 2020, Grup Şerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei şi un profit net de 24 milioane de lei.

- Reclamă -

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a ”condamnat la moarte” albinele din România

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Grup Şerban Holding (viitor simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă semnarea unui contract semnificativ cu PepsiCo România privind dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Lay’s produse în România. Acesta este cel de-al treilea an de… Cititi mai multe aici: Grup Şerban Holding, contract cu PepsiCo România privind livrarea de cartofi pentru chipsuri […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.