50 de hectare de la stat pentru tinerii fermieri

1
oleainose rapita agricultura
- Reclamă -

50 de hectare de la stat pentru tinerii fermieri. Guvernul a aprobat la sfârșitul săptămânii trecute o hotărâre prin care tinerii fermieri pot beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare, în concesiune, prin Agenţia Domeniilor Statului.

Anunțul a fost făut de Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului. 

„Este vorba de proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea normelor de aplicare la legea privind funcţionarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Caprele Kiko, rasa din Noua Zeelandă crescută pentru carne

Este un act normativ care permite realizarea unuia dintre programele incluse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al Guvernului condus de domnul prim-ministru Ludovic Orban, respectiv completarea programului de instalare a tinerilor fermieri, pe lângă subvenţiile acordate din fonduri europene, acordarea facilităţii acestor tineri fermieri de a beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare, concesionată din proprietatea statului, aflate în proprietatea statului prin Agenţia Domeniilor Statului.

După adoptarea acestui proiect de hotărâre de guvern, practic, Ministerul Agriculturii va putea implementa programul de instalare a tinerilor fermieri cu teren concesionat de la stat de până la 50 de hectare „, a explicat Ionel Dancă, de la Palatul Victoria.

- Reclamă -

Citește pe Informateca.ro cele mai noi știri politice

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.