Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier

0
- Reclamă -

Aproximativ 20 de hectare de vegetaţie uscată, mărăciniş şi litieră au luat foc, luni seară, în localitatea Bălanu din judeţul Hunedoara.

 

Pompierii au intervenit pentru stingerea focului, însă intervenţia a fost una dificilă din cauza vântului puternic, iar în această noapte vor supraceghea zona, la baza versantului, pentru a se asigura că incendiul nu va ajunge la gospodării. Şi pompierii din Braşov se luptă cu un incendiu de fond forestier care a cprins 10 hectare în Munţii Făgăraşului.

”Pompierii militari din cardul Detaşamentului Hunedoara au acţionat astăzi cu două autospeciale de stingere, pe raza localităţii Bălanu, comuna Râu de Mori, pentru localizarea unui incendiu de vegetaţie uscată, mărăciniş şi literă care se manifestă pe aproximativ 20 de hectare de teren. În sprijinul pompierilor au acţionat şi lucrători ai Ocolului Silvic Retezat”, a transmis ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, intervenţia echipajelor operative a fost una dificilă întrucât au existat mai multe focare, terenul este greu accesibil şi totodată propagarea flăcărilor a fost favorizată de vântul puternic.

Carmistin are 81 milioane euro pentru construcția celui mai mare abator de porci din România

- Reclamă -

”Odată cu scăderea vizibilităţii, pompierii s-au retras la baza versantului, unde vor rămâne în supraveghere pe tot parcursul nopţii pentru a se asigura că focul nu va pune în pericol gospodăriile din zonă”, a mai transmis ISU Hunedoara.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.