Insecte dăunătoare care „vizitează” grădinile

0

Plantele sunt un adevărat magnet pentru insecte, însă multe dintre acestea, deși par inofensive, pot distruge cultura din gradina ta. Unele insecte sunt atât de mici, incât nu le observi, dar acestea sunt printre cele mai periculoase.

Iată care sunt cele mai dăunatoare și cele mai bune insecte care îți pot „vizita” gradina!

 Paianjenul roşu

Paianjenul roșu este un acarian care atacă atât plantele de apartament, cât și culturile de legume din gradină. Acești dăunatori sunt foarte greu de descoperit, însă cu ajutorul unei lupe, vei putea observa pe partea interioară a frunzei o tesatură mătăsoasă pe care circula numeroși acarieni. Paianjenul roșu slăbește sistemul imunitar al plantelor.

Greierii

Iți place să auzi greierii cântând, târziu în noapte? Plantele din gradină s-ar putea să nu fie la fel de încantate de ei. Greierii sunt considerati a fi omnivori. Astfel ca, legumele din gradină ar putea constitui o sursa de hrană pentru ei.

Afidele

Afidele intră în categoria dăunatorilor, hranindu-se cu seva din muguri, frunze si flori. Din cauza acestor insecte, plantele din gradină pot avea de suferit.

Musculițele albe

Aceste insecte sunt aproape invizibile, însă pot fi extrem de dăunatoare pentru gradină și mai ales pentru sere. Musculițele albe creează în jurul plantelor o panză de mucegai de culoare neagră și încet, încet toata gradina este infestată.

Muștele

Deși te deranjează bâzâitul lor, muștele pot fi considerate prietenele plantelor. Acestea sunt insectivore și se hrănesc cu dăunatorii din gradina, inclusiv cu afidele.

Citește și Porumbul şi floarea soarelui, temelia agriculturii autohtone

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here