IRUM a lansat primele motocultoare concepute de propriul centru de cercetare

0
motocultor IRUM

Cel mai mare producător român de tractoare agricole şi forestiere, IRUM Reghin, o companie cu capital sută la sută românesc, a lansat pe piaţă, vineri, 4 iunie 2021, primele motocultoare concepute în cadrul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare (IFOR) al fabricii.

„Este vorba de motocultoare realizate la cele mai înalte standarde internaţionale. Gama PSU este un rezultat al colaborării celor două firme transilvănene, prin Centrul de Cercetare şi Dezvoltare (IFOR) din Reghin al fabricii IRUM. Utilajele PSU vin în întâmpinarea nevoilor fermierilor români, cu soluţii adaptate activităţilor agricole specifice.

Aceste utilaje, care încorporează multă inovare, contribuie la creşterea productivităţii şi la o utilizare mai eficientă a resurselor. Astfel, noua gamă PSU contribuie la dezvoltarea României. Motocultoarele marca PSU au fost configurate conform cerinţelor rezultate din studiile de piaţă efectuate, cu o putere cuprinsă între 3-15 CP şi accentul pus pe însuşirile esenţiale pentru fermieri – calitate, fiabilitate şi uşurinţă în utilizare”, a arătat compania, într-un comunicat de presă.

Noile utilaje au un design compact şi o greutate redusă, sunt uşor de manevrat şi de întreţinut şi sunt folosite la o gamă foarte variată de lucrări în orice gospodărie, în vie, în livadă, în grădina de legume, în sera de flori sau la plante medicinale, pe fâneţe sau culturi din câmp.

Noi tehnologii, la dispoziția agricultorilor români

Directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean, susţine că dezvoltarea acestei noi game de produse este o consecinţă a misiunii asumate de grupul reghinean, aceea de a pune noile tehnologii la dispoziţia agricultorilor români.

„Investiţiile făcute în ultimii ani în zona de tehnologie, experienţa acumulată deja în piaţa agro din România, reţeaua proprie de magazine MAVI, dar şi dorinţa de a veni în sprijinul gospodarilor români, au stat la baza deciziei noastre de a ne extinde portofoliul de utilaje mici şi produse adiacente sub marca PSU”, a afirmat Mircea Oltean.

În urma deschiderii Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Tractoare Agricole şi Forestiere IFOR, IRUM a lansat, în 2018, primul tractor românesc conceput şi produs la Reghin, modelul TAGRO.

Compania reghineană are peste 500 de angajaţi, care lucrează în producţie, dar şi în cadrul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Tractoare Agricole şi Forestiere IFOR, a fost fondată în urmă cu 67 de ani şi deţine un sistem integrat de producţie, care include departamente de turnătorie, debitare, tratament termic sau prelucrări mecanice cu comandă numerică.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here