Patzaichin, numit membru de onoare al Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

1
delta-dunarii

Multiplul campion european, mondial şi olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, a devenit,  membru de onoare al Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD). Originar din satul Mila 23, comuna Crişan, din inima Deltei Dunării, Ivan Patzaichin este cel mai important ambasador al turismului deltaic în întreaga lume. Până în prezent, campionul a făcut parte din AMDTDD prin intermediul Asociaţiei „Eco Delta Dunării”.

Rezultatele activităţii desfăşurate de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) în anul 2018 au adus o creştere spectaculoasă a vizibilităţii destinaţiei şi o creştere a numărului de turişti care au vizitat judeţul Tulcea, de 77% în primele zece luni ale anului trecut faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, conform datelor Institutului Naţional de Tartistică (INS), în condiţiile în care media de creştere la nivel naţional a fost de 6%, în acelaşi interval. Datele statistice arată că în perioada ianuarie-octombrie 2018 s-au cazat în judeţul Tulcea 136.017 turişti români, faţă de 68.590 în aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrându-se o creştere de 98%.De asemenea, 25.273 de turişti străini, în comparaţie cu 22.430 în acelaşi interval al anului 2017, creşterea fiind de 12%. Totalul numărului de turişti români şi străini care au vizitat judeţul Tulcea în perioada ianuarie-octombrie 2018 este de 161.290, faţă de 91.020 în primele zece luni ale anului anterior, înregistrându-se o creştere de 77%. În luna noiembrie au mai vizitat judeţul Tulcea 3.672 turişti români şi 247 turişti străini, iar creşterea anuală a ajuns la 67%, faţă de anul 2017.

Noua viziune asupra promovării şi acţiunile derulate de AMDTDD au demonstrat că susţinerea unei promovări corecte, colaborarea cu mas-media şi cu social media, precum şi colaborarea între autoritţi şi mediul de afaceri aduc un câştig semnificativ întregului judeţ, pe termen scurt, mediu şi lung. Voucherele de vacanţă au contribuit într-o bună măsură la creşterea numărului de turişti români în delta Dunării şi Dobrogea de Nord, însă nu toate pensiunile agroturistice au reuşit să beneficize de acest avantaj. Astfel, creşterile spectaculoase s-au datorat în special modului în care destinaţia turistică a fost făcută mai vizibilă şi mai atractivă decât în anii anteriori.

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării este o organizaţie neguvernamentală, cu personalitate juridică, înfiinţată în luna martie 2018, cu scopul de a promova şi de a dezvolta, pe termen scurt, mediu şi lung, Delta Dunării şi Dobrogea de Nord.

Citește și: 1131 de focare de pestă africană, 365.197 de porci uciși

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here