Legea accesării schemelor de plăţi directe pentru fermieri, promulgată

1

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri actul normativ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, informează Administraţia Prezidenţială.

 

„Legea impacteaza circa 830 de mii de fermieri care vor fi scutiţi de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obţină anual de la primării, Registrul Comerţului şi alte instituţii, pentru realizarea plăţilor directe. Astfel, APIA va culege toate informaţiile din bazele de date interconectate”, a transmis iniţiatorul legii deputatul Daniel Constantin, într-un comunicat de presă.

Legea promulgată de şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2015, în scopul simplificării modului de accesare a schemelor de plăţi directe pentru fermieri, prin reducerea unor documente care dovedesc 3 respectarea anumitor criterii de eligibilitate/condiţii specifice unor măsuri delegate de dezvoltare rurală pe care fermierii trebuie să le anexeze la cererea unică de plată şi care sunt emise de instituţii/organisme responsabile. Potrivit propunerii, aceste documente vor fi solicitate instituţiilor/organismelor responsabile sau preluate direct de către APIA din sistemele informatice ale acestora, acolo unde sunt disponibile.

Consumul de avocado a crescut în pandemie

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here