Legumicultor: Exportul este soluția pentru producția de castraveți

1
- Reclamă -

Pentru producătorii de castraveți, 2017 a fost un an greu din cauza prețurilor mici, în vară se ajunsese chiar la un nivel de 20 de bani pe kilogram în Olt, de exemplu. Mulți legumicultori au fost nevoiți chiar să-i arunce la gunoi, pentru că n-au avut cumpărători.  

Nicolae Popescu, patronul Sere Universal din Ișalnița, o zonă renumită pentru producția de castraveți, susține însă că soluția ar fi exportul, unde există cerere și prețurile sunt bune.

Nu oricine poate însă să iasă la export, în primul rând pentru că se solicită cantități mari cu respectarea anumitor calibrări. Ori ca să poți să fii un astfel de jucător pe piață trebuie să deții pe puțin 7-8 hectare de castraveți, ne-a declarat producătorul oltean. La Ișalnița, există doi producători locali care fac deja acest lucru, Sud-Oil Ișalnița fiind cel mai cunoscut.

De altfel cu circa 40 de hectare de seră compania se află în topul celor mai mari jucători pe piața internă.

În ceea ce-l privește, Popescu spune că s-a orientat și el către castraveți, renunțând să mai diversifice culturile așa cum se întâmpla în trecut. Acum preferă castraveții roșiilor, care în ultimii ani s-au vândut la prețuri mici, mai ales că a reușit să încheie un contract cu o unitate de procesare din Slatina, căreia trebuie să îi livreze circa 100 de tone.

Citește și O frumoasă casă pe roţi în care ai vrea să locuieşti

Pe lângă aceste două culturi, legumicultorul mai produce salată și spanac. Producția ajunge în marile rețele de retail prezente în zonă în urma unor parteneriate  încheiate cu intermediari.

- Reclamă -

Nicolae Popescu deține 2,5 hectare de seră la Ișalnița, unde pe lângă producția de legume se mai realizează și răsaduri, la cererea legumicultorilor din zonă.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.