M-tronic implementat pe noul motoferăstrău MS 362-CM de la STIHL

1
M-tronic implementat pe noul motoferăstrău MS 362-CM de la STIHL
M-tronic implementat pe noul motoferăstrău MS 362-CM de la STIHL

Un nou motoferăstrău destinat domeniului forestier a fost lansat pe piața din Romania. Pe noul MS 362-CM, inginerii germani de la STIHL au implementat așa numita tehnologie M-tronic, care este vârf de inovație în industrie.

Practic, M-tronic introduce computerizarea în funcționarea motorului, la fel ca la autoturisme. ”Creierul” electronic al unui motoferăstrău MS 362 CM asigură o pornire ușoară a motorului, verificând în prealabil o serie de parametri, cum ar fi temperatura exterioară, altitudinea, nivelul și calitatea combustibilului. De asemenea, la pornire se verifică dacă ultimii parametri de funcționare corespund cu noii parametri, pentru ca pornirea asistată să se facă eficient și rapid, iar utilizatorul să beneficieze imediat de cei 4,8 CP, cu care a fost înzestrat MS 362-CM.

Și dacă vă întrebați de unde are energie acest adevărat computer de ”bord”, ei bine, proiectanții germani au gândit sistemul astfel încât structura de ventilație a motorului să producă energia electrică necesară alimentării componentelor electronice.

Noul motoferăstrău de la STIHL este, în esență, un utilaj reconfigurat total, fată de generațiile anterioare, având in vedere, ca pe lângă automatizare, s-au adus îmbunătățiri substanțiale la carburator, noua forma la camera de ardere, care asigură mai multă putere, prin folosirea unei cantități mai reduse de combustibil. Mai mult, MS 363-CM este proiectat să pornească impecabil și să funcționeze în parametrii ideali la temperaturi scăzute.

MS 362-CM a fost proiectat în principal pentru lucrările forestiere profesioniste, dar și pentru curățarea arborilor sau debitare. Ferăstrăul cântărește 5,6 kg și are în dotare o șină de 40 de cm, iar noile caracteristici tehnice îl recomandă pentru cele mai complicate aplicații, indiferent de temperatura exterioară sau de altitudine.

Pe lângă acest model, STIHL a pus pe piață și varianta fără M-tronic, care poartă doar  indicativul MS 362 și care a suferit o serie de upgrade-uri majore față de modelul corespondent anterior.

Despre compania STIHL

STIHL a anunțat în 2016,  la nivel internațional, o creștere de 6,6%, atingând o cifră de afaceri record de 3,46 miliarde de euro. Compania germană intenționează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2018. Anul trecut  compania a împlinit  90 de ani, fiind înființată în 1926 de Andreas Stihl în Stuttgart. STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997.  În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL și VIKING.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here