Managementul resurselor de apă, o problemă serioasă

3
apa de izvor apa put
apa de izvor

Avem nevoie de o abordare mai înţeleaptă privind managementul resurselor de apă, pentru a păstra echilibrul între cerinţă şi disponibilitate, a declarat secretarul de stat pentru Ape din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu.

„Practicile existente în care agricultura risipeşte şi poluează resursele de apă nu mai pot fi nicidecum acceptate. Adaptarea la schimbările climatice şi la creşterea populaţiei trebuie să fie făcută atât de agricultură, cât şi de managementul apei. Reducerea pierderilor de apă, reducerea aportului de nutrienţi în apă, adaptarea culturilor la condiţiile naturale sunt doar câteva elemente care contribuie la creşterea rezervelor disponibile şi la îmbunătăţirea calităţii resurselor de apă. O zonă potenţială de progres este managementul integrat al resurselor de apă la nivel de bazin hidrografic. Această abordare asigură cooperarea tuturor folosinţelor în vederea identificării tuturor măsurilor care trebuie luate astfel încât resursele de apă să fie protejate şi să satisfacă toate cerinţele. Aceste măsuri trebuie să fie implementate chiar dacă uneori implică costuri importante”, a spus Petcu, potrivit unui comunicat al MAP .

De asemenea, secretarul de stat în MAP a subliniat faptul că implementarea directivelor Uniunii Europene în sectorul apei este una din acţiunile cele mai importante prin care se pot proteja resursele de apă şi mediul acvatic.

3 comentarii

  1. […] Avem nevoie de o abordare mai înţeleaptă privind managementul resurselor de apă, pentru a păstra echilibrul între cerinţă şi disponibilitate, a declarat secretarul de stat pentru Ape din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu. “Practicile existente în care agricultura risipeşte şi poluează resursele de… Cititi mai multe aici: Managementul resurselor de apă, o problema serioasă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here