Marcel Ciolacu ar mai vrea 10 companii precum PepsiCo în România – Video

0
- Reclamă -

Prezent la evenimentul de deschidere a depozitului automatizat PepsiCo situat în localitatea ilfoveană Popeşti-Leordeni, premierul Marcel Ciolacu a menţionat că această companie reprezintă modelul investitorului de calibru din economia românească. Premierul spune că în situaţia în care România ar mai avea 10 mari investitori cu profituri similare PipsiCo, bugetul de stat ar fi pe excedent, şi nu pe deficit.

„Cred că niciunul dintre noi nu avem în fiecare zi această şansă de a vedea în prezent, de fapt, o fabrică a viitorului. Pentru această investiţie extraordinară vă felicit din toată inima. (…) Prin tot ceea ce a făcut în toţi aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat permanent o secvenţă de ADN românesc. Pentru mine, ca premier, Pepsi este modelul investitorului de calibru din economia românească. Sunteţi o companie care face din nou o investiţie de peste 100 de milioane de euro şi aţi adus echipamente de ultimă generaţie. O companie care îşi dovedeşte grija faţă de mediu. Folosiţi tehnologii sustenabile, panouri solare, vehicule hibride sau electrice şi aveţi o viziune care propune ca ambalajele să nu ajungă vreodată deşeuri”, a afirmat Ciolacu.

 

El a evidenţiat şi colaborarea firmei cu furnizorii locali şi, pe parte de educaţie profesională, cu Universitatea Politehnică din Bucureşti.

„Sunteţi un investitor străin care foloseşte de 25 de ani un sistem de furnizori locali, care sprijină constant comunităţile, în special cele defavorizate. Un mare angajator care îşi construieşte viitorul prin parteneriatul cu actorul-cheie din educaţia românească, Universitatea Politehnică din Bucureşti”, a completat premierul.

- Reclamă -

Potrivit acestuia, compania americană contribuie şi la reducerea deficitului comercial al României.

Vezi și PepsiCo cumpără 20% din AQUA Carpatica

„Am lăsat spre final un lucru foarte important pentru mine şi pentru Guvernul României, acela că dumneavoastră contribuiţi ca să reducem deficitul comercial al ţării. Sunteţi o companie care exportă producţia de aici către alte 17 state din lume. Pentru toate acestea, nu pot decât să vă asigur de aprecierea şi respectul meu”, a transmis prim-ministrul.

Pepsi, dar cu mai puțin zahăr

Premierul s-a referit şi la importanţa pentru sănătatea consumatorilor a producerii de băuturi răcoritoare cu conţinut scăzut de zahăr şi de chipsuri cu mai puţină sare.

„Sigur, oricât de mult v-aş lăuda, cu certitudine nu veţi uita şi n-aţi uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc, cu actualul ministru al Finanţelor, suntem cei care am taxat suplimentar produsele care au conţinut mare de zahăr. Sunt foarte conştient de acest lucru! Deşi cred că îl voi îndurera pe domnul ministru al Finanţelor, eu vă rog să vă concentraţi pe băuturi cu mai puţin zahăr. Şi, evident, către chipsuri cu mai puţină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărători, deoarece consumatorii români devin tot mai atenţi la impactul acestor produse asupra sănătăţii lor. Vă mărturisesc ceva: îmi doresc ca, în scurt timp, să fiu nevoit să constat că această măsură de impozitare suplimentară a produselor cu mult zahăr să nu mai aibă conţinut şi niciun impact bugetar. Cred cu tărie că acesta este un viitor sănătos atât pentru afacerea dumneavoastră, cât şi pentru România”, a declarat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, el a felicitat compania pentru creşterea impresionantă de profit înregistrată anul trecut. „Şi, pentru că vorbim de viitor, chiar dacă doriţi public sau în particular, mi-aş dori să îmi spuneţi şi mie secretul creşterii de profit de anul trecut, de peste 2.000 la sută. Dacă ar mai fi 10 mari investitori cu asemenea profit, sigur, şi vă spun că am făcut socotelile, bugetul meu de stat ar fi pe excedent, nu pe deficit”, a adăugat premierul Ciolacu.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.