Ministerului Agriculturii îi vor reveni unele responsabilități pe parte de asistență socială

0

Unele responsabilităţi pe partea de asistenţă socială ar putea fi transferate de la Ministerul Agriculturii în secţiunea de Politică de Coeziune, în condiţiile în care după 2021 vor fi mai mulţi bani alocaţi României pentru intervenţii pe partea socială.

Anunțul a fost făcut de Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la conferinţa PRIA Agriculture: „În două sau trei domenii putem asista la reaşezări financiare şi la transferuri între cele două tipuri de politici în România (Agricolă şi de Coeziune – n.r.) şi m-aş referi în primul rând la partea de asistenţă socială şi servicii sociale.

După cum ştiţi, Ministerul Agriculturii finanţează prin Măsura 7 şi Măsura 19 o parte din aceste servicii sociale pentru mediul rural din România. Este o sarcină care este pusă în plus pe Ministerul Agriculturii, dar această sarcină ar putea să fie uşurată din punct de vedere financiar prin transferarea unor responsabilităţi pe această secţiune în politica de coeziune. Şi aici în mod special o să vă dau două cifre. În actualul Program Operaţional Capital Uman, de unde se finanţează intervenţii pe partea socială în România, avem 3,5 miliarde de euro şi vom creşte la 8 miliarde de euro după 2021.

Vezi și Clitoria Ternatea, secretul alimentelor colorate cu albastru

În condiţiile în care sunt mai mulţi bani aici cred că va trebui să avem o discuţie în aşa fel încât să uşurăm sarcina pe servicii sociale la Ministerul Agriculturii, pentru ca mai mulţi bani să se ducă efectiv către sectorul agricol şi fermieri”.

Ministerul Agriculturii, Petre Daea, a intervenit în cadrul discuţiei şi a spus că „nu fuge de sarcini” în condiţiile în care transferul ar presupune mai puţini bani pentru Agricultură.

Citește și: 13,51 milioane de persoane au acces la sistemul public de alimentare cu apă

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here