Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie

1
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea în producţie a plantelor obţinute prin modificarea genomului (NGT1), ”cu o condiţie esenţială: protecţia producţiei ecologice şi a celei convenţionale şi separarea completă a acestora de organismele obţinute prin modificarea genomului”.

 

”Este regretabil că sunt parlamentari în comisiile de specialitate, care nu înţeleg că nu putem risca relaţiile comerciale tradiţionale şi afacerile fermierilor noştri”, afirmă el, după declaraţiile membrilor PNL din Comisiile pentru agricultură ale Parlamentului.

”Sunt la Bruxelles şi voi participa la Consiliul de miniştri AgriFish pentru a susţine, ca de fiecare dată, interesele fermierilor români. Înţeleg că, în ţară, sunt unii care consideră că interesele fermierilor noştri şi ale României sunt «mărunte». Mărunte, poate, în raport cu interesele lor, care îi îndeamnă să nu ţină cont de nimic şi să accepte introducerea în producţie a plantelor obţinute prin modificarea genomului (NGT1), fără niciun fel de măsuri de protecţie”, a arătat, vineri, într-o postare pe Facebook, Florin Barbu.

El a precizat: ”Am spus-o foarte clar: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie esenţială: protecţia producţiei ecologice şi a celei convenţionale şi separarea completă a acestora de organismele obţinute prin modificarea genomului”.

- Reclamă -

Romsilva scoate la vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun / Preţuri între 15 şi 35 de lei

”Sunt necesare măsuri de coexistenţă şi analize de laborator finanţate de CE pentru identificarea NGT1”, a arătat ministrul Agriculturii.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea în producţie a plantelor obţinute prin modificarea genomului (NGT1), ”cu o condiţie esenţială: protecţia producţiei ecologice şi a celei convenţionale şi separarea completă a acestora de organismele obţinute prin modificarea genomului”.   ”Este regretabil că sunt… Cititi mai multe aici: Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.