Ministrul Barbu și omologul din Israel, vizite în Ialomiţa şi Constanţa

0
România irigă doar 100.000 ha
irigatii
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, şi omologul său din Israel, Avi Dichter, însoţit de o delegaţie condusă de E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului la Bucureşti, au vizitat miercuri mai multe obiective de investiţii din judeţele Ialomiţa şi Constanţa.

„Staţia de pompare şi repompare de la Feteşti SPP 1 care face parte din Amenajarea de irigaţii Pietroiu Ştefan cel Mare a fost reabilitată în totalitate, în 2015, cu fonduri nerambursabile, prin măsura 125. În prezent se pot iriga 2.429 hectare. Amenajarea Pietroiu Ştefan cel Mare cuprinde cinci staţii de pompare şi repompare a apei şi cinci canale de aducţiune şi are o suprafaţă totală de 52.428 ha, din care 21.992 ha pe raza judeţului Călăraşi, iar aceasta se află în plin proces de reabilitare”, a scris ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pe pagina sa de Facebook.

Barbu: Am susţinut şi susţin în continuare reabilitarea sistemului de irigaţii

Acesta a subliniat că a discutat şi cu un fermier beneficiar al Programului de reabilitare cu ajutorul căruia acesta reuşeşte să irige o suprafaţă de 4.000 de hectare, cultură mare, iar suprafaţa este deservită de 24 de echipamente de irigat de tip pivot şi liniare.

Vezi și Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, va fi dezbătută marți

„Am susţinut şi susţin în continuare reabilitarea sistemului de irigaţii al României deoarece nu este bucurie mai mare decât să vezi apă pe canale, staţii retehnologizate, echipamente moderne de irigaţii pe câmp şi fermieri mulţumiţi”, a mai scris Barbu, pe pagina de socializare.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.