Autoritatea Națională Fitosanitară a depistat erbicide şi raticide neconforme

0

 Autoritatea Națională Fitosanitară a depistat produse de protecția plantelor neconforme din punctul de vedere al conținutului de substanță activă.

Din 47 de probe de erbicide analizate, 8 dintre acestea au fost neconforme din punctul de vedere al conținutului de substanță activă. Totodată, au mai fost depistate raticide, a căror substanță activă nu este omologată.

În urma acestor activități au fost aplicate sancțiuni conform art.31 din OG 4/1995 privind comercializarea și utilizarea pesticidelor.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că având în vedere că în perioada următoare se va deschide sezonul de tratamente fitosanitare la culturile agricole, Autoritatea Națională Fitosanitară a organizat echipe de control la depozite și unități fitofarmaceutice, de unde a prelevat probe și le-a transmis spre analiză către laboratoarele de profil, astfel încât toți deținătorii de terenuri să poată beneficia de produse omologate de cea mai bună calitate.

Citiţi şi: Gabriela Zoană a fost aleasă vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European

În situația în care producătorii agricoli intenționează să achiziționeze produse de protecția plantelor, aceștia sunt sfătuiți să se adreseze oficiilor fitosanitare în a căror rază își desfășoară activitatea, pentru a solicita toate informațiile necesare despre firma care urmează să furnizeze produsele solicitate.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here