O companie din Helsinki a creat pantofi sport fabricați din zaț de cafea

1

O companie din Helsinki a creat un model de pantofi sport făcuți din zaț de cafea și poliester reciclat. Zațul de cafea este utilizat pentru a fabrica țesătura. Aceasta este impermeabilă, are proprietăți antibacteriene și permite circularea aerului.

Pantofii sport Rens sunt făcuți din țesătura din zaț de cafea și poliester reciclat. Materialele exterioare sunt rezistente la razele UV, iar fiecare pereche cântărește mai puțin de jumătate de kilogram.

„Este necrezut cum marile companii produc milioane de produse nesustenabile, utilizând materiale nesustenabile și luând foarte puține măsuri pentru a reduce impactul.”, a declarat Jesse Tran, CEO Rens.

Zațul de cafea poate avea multiple utilizări. Doi antreprenori scoțieni au obținut ulei din zaț de cafea care ar putea înlocui uleiul de palmier, a cărui producție este responsabilă pentru defrișări masive.

O companie din SUA a câștigat recent o campanie Kickstarter pentru fabricarea unor hanorace din zaț de cafea și poliester reciclat obținut din PET-uri. Fiecare bluză Evolution conține trei cești de cafea reciclată și zece sticle de plastic. Ambele ingrediente provin din Taiwan, unde se produc aproximativ 30 tone de zaţ de cafea într-o singură zi.

Citește și România BIO: Exportăm grâu convenţional şi importam o pâine congelată, nu ştim ce conţine, dar o mâncăm ca pâine proaspătă

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here