Oros: Amânarea ratelor pentru fermieri are un efect benefic asupra agriculturii

0

Amânarea ratelor pentru fermieri este necesară, deoarece pe termen mediu şi lung are un efect benefic asupra agriculturii şi economiei româneşti, a declarat marţi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat ce noutăţi sunt în privinţa amânării ratelor fermierilor la bănci, o măsură solicitată de altfel de cei care activează în acest sector.

 

„Eu pot să vă răspund la întrebare, dar cel mai bine poate să răspundă BNR. Noi, în această problemă, suntem clar de partea fermierilor. Noi am avut trei întâlniri, una la Ministerul de Finanţe şi două aici (sediul MADR n.r.) tocmai pentru a lămuri pe cei din sistemul bancar şi din BNR că este nevoie de această amânare a ratelor. Noi credem că această amânare a ratelor este necesară şi că pe termen lung şi mediu are un efect benefic asupra agriculturii şi asupra economiei româneşti. Acest lucru trebuie să îl creadă şi cei de la Banca Naţională, pentru că la ultima întâlnire, reprezentanţii băncilor care au participat, majoritatea, au spus că sunt de acord cu amânarea acestor rate. Eu mai mult decât să public şi să spun acest lucru nu pot să fac. Nu pot să fac eu politica Băncii Naţionale”, a adăugat Adrian Oros.

Viermii de mătase, între legendă şi afacere profitabilă

În data de 4 august, ministrul Agriculturii anunţa că va elabora un proiect de act normativ pentru introducerea unui mecanism bancar de amânare a ratelor pentru fermieri. El susţinea că Asociaţia Română a Băncilor ar fi de acord cu un asemenea act normativ, singura problemă care mai trebuia rezolvată fiind o reglementare a Băncii Naţionale.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here