Peste 150 de soiuri şi hibrizi de fructe, struguri şi legume obţinute în România prezente la Toamna Horticolă Bucureşteană

1
mar romanesc
mar

Peste 150 de soiuri şi hibrizi de fructe, struguri şi legume obţinute în România vor fi prezentate la Toamna Horticolă Bucureşteană – Ziua Recoltei, eveniment organizat de Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, începând de joi până duminică, în Campusul Agronomie-Herăstrău, informează organizatorii într-un comunicat.

 

La eveniment vor participa peste 50 de producători de la staţiunile USAMV Bucureşti – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Pomicultură Pietroasa-Istriţa şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Ferma Moara Domnească, care vor expune roadele toamnei alături de cele cinci mari institute de profil din România – Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură şi Floricultură Vidra, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Industrializarea şi Marketingul Produselor Horticole – Horting Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti Argeş, precum şi de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri din Dăbuleni.

Vezi și Dăbuleni: 70-80 de tone de lubenițe la hectar

Producătorii, institute şi staţiuni cu profil horticol din România, vor prezenta şi oferi spre degustare numeroase soiuri şi hibrizi româneşti, precum şi soiuri recent introduse din străinătate – mere, pere, prune, gutui, struguri, soiuri de tomate şi hibrizi. O prezenţă inedită o reprezintă speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi la SCDCPN Dăbuleni.

Din oferta târgului nu vor lipsi sucurile naturale, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi unicul vin universitar din România, obţinut la SCDVV Pietroasa.

Producătorii vor expune şi comercializa o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit, delicii tradiţionale, must şi vin.

Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători şi consumatori, care încununează un an de producţie bogată. Pe tot mapamondul, gospodarii sărbătoresc Ziua Recoltei, iar anul 2021 a fost declarat, de către ONU şi FAO, Anul Internaţional al Fructelor şi Legumelor.

Evenimentul are, de asemenea, şi o componentă educaţională importantă prin conferinţele şi atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna ‘PS Aurelian’ a USAMV Bucureşti.

Vezi mai multe imagini cu fructe din grădina unui fermier din Prahova, Podenii Noi

 

mere cos mere
Mere Podenii Noi, PH

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here