Petre Daea a făcut prima livrarea de purcei din rasele Bazna și Mangalița

0

Dar din dar se face Rai!  În prezența ministrului Petre Daea s-a făcut prima livrare de purcei din rasele Bazna și Mangalița, către un crescător de porci din satul Bradu.  Purcelușii au fost transportați de către procesatorul înscris în programul guvernamental.

Purceii pentru creştere şi îngrăşare sunt preluaţi de procesatori de la furnizorii de purcei din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa si sunt transportați la crescătorii de porci grași, ocazie cu care se încheie contractul de livrare între procesator și crescătorul de porci. Ajutorul de minimis ce reprezintă 250 lei/cap este acordat furnizorului de purcei livrați la greutatea minimă de 10 kg fiecare.

Programul de sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița a continuat  toată săptămâna, astfel,  în comuna Bazna 10 purcei au fost preluați de la un furnizor și livrați către un alt fermier dornic să se alăture Programului, informează Ministerul Agriculturii.

Alți 10 purcei din rasa Mangalița din comuna Moșna și livrați către alt producător agricol din aceeași comună și încă 8 purcei din rasa Mangalița au fost preluați de la un producător din comuna Roșia și livrați către alt crescător din comuna Roșia, județul Sibiu. Pe  8 martie a avut loc o altă livrare de 4 purcei în județul Hunedoara de la un furnizor din satul Galați, comuna Pui către un crescător din satul Vețel, comuna Vețel.

Transferul de purcei va continua și în alte județe, ținându-se cont de înscrierile în registru și de existența purceilor înțărcați, ajunși la greutatea de livrare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here