Platforma care permite producătorilor să comercializeze produse agricole, lansată și în România

0
Vibrant Produce

Producătorii şi comercianţii români din sectorul agricol au la dispoziţie, începând din această săptămână, platforma digitală Commoditrader, care le permite să comercializeze şi să administreze digital transportul produselor agricole.

Potrivit unui comunicat, aplicaţia de origine daneză Commoditrader oferă clienţilor posibilitatea de a compara preţuri şi alţi termeni contractuali din pieţele agricole, atât din România, cât şi din afara ţării, mărind astfel puterea de negociere a fermierilor şi oferindu-le comercianţilor acces mai uşor la piaţă, susţin reprezentanţii platformei.

România este prima ţară din Europa de Est în care se lansează această platformă. Piaţa digitală Commoditrader.com este un startup danez şi are ca scop facilitarea tranzacţionării de cereale şi materii prime, într-un mediu transparent din punct de vedere al preţurilor şi un acces facil şi sigur pentru toţi jucătorii din agricultură.Commoditrader susţine că doreşte să creeze o perspectivă de piaţă mai bună pentru cumpărători şi vânzători, oferindu-le posibilitatea să compare termeni şi preţuri disponibile în piaţă. Platforma este construită cu un algoritm de transport care calculează transportul rezervabil pe toate anunţurile, astfel încât utilizatorii pot face comparaţii între mai multe locaţii ale depozitelor şi pot obţine acces la noi cumpărători şi vânzători.

Citește și: Vaccinare de succes, niciun caz de rabie în Harghita

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here