Poliţiştii din Delta Dunării au confiscat peste 780 de kilograme de peşte braconat

0

Poliţiştii din Delta Dunării au confiscat peste 780 de kilograme de peşte, în urma unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol şi comerţului ilegal cu peşte.

„La data de 21 aprilie 2020, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au oprit în trafic, în comuna Baia, din judeţul Tulcea, o autoutilitară, condusă de o persoană din Bucureşti, care transporta 786 de kilograme de peşte proaspăt”, informează Biroul de presă al IGPR.

Peştele, din speciile somn (172 de kg), crap (152 de kg), plătică (240 de kg), caras (194 de kg), singer (21 de kg) şi şalău (7 kg), în valoare de peste 5.300 de lei, ar fi provenit din habitatul piscicol natural al Deltei Dunării şi ar fi fost pescuit în perioada de prohibiţie.

10.000 de porţii de peşte pregătite în Parcul Național din București la Festivalul Pescăresc

„Marfa a fost confiscată şi predată unei societăţi de profil spre valorificare, contravaloarea făcându-se venit la bugetul consolidat al statului. Autoutilitara a fost indisponibilizată şi introdusă la camera de corpuri şi obiecte delicte”, arată sursa citată.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de articolul 64 litera h) din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here