Preluarea Hamé de către Orkla, aprobată de Consiliul Concurenței

0
- Reclamă -

Orka a anunțat în data de 11 decembrie 2015, semnarea unui acord de preluare a producătorului Hamé, unul dintre cei mai importanți jucători regionali de profil. Acest acord susține angajamentul Orkla de a oferi produse locale de calitate, brandurile Hamé, completând și punând în valoare portofoliul existent al Orkla.

În data de 16 martie 2015, Consiliul Concurenței din Romania a aprobat această preluare, considerând că tranzacția este în conformitate cu legislația existentă în domeniu. Tranzacția a fost deja aprobată de autoritățile competente din Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Rusia sau Ucraina.

Orkla, împreună cu Vitana și Hamé, devin astfel un furnizor atractiv pentru industria de retail din Cehia și Slovacia, tranzacția consolidând, în același timp, și operațiunile din România. Semnarea acordului presupune o oportunitate excelentă pentru Orkla în Europa Centrală de a crește în acestă piață foarte dinamică și atractivă din punctul nostru de vedere”, a declarat Atle Vidar Nagel-Johansen, Orkla EVP & CEO al Orkla Foods.

Hamé este lider de piață în Cehia și Slovacia în categoriile de pate, ready meal, ketchup, conserve de legume, gemuri și mâncare pentru copii, în timp ce în România compania se află printre jucatorii importanti in  categoria de pate. De asemenea, Hamé deține poziții de top în Ungaria și Rusia. Compania are aproximativ 2400 de angajați și zece puncte de lucru, dintre care unul în România, șapte în Cehia, unul în Slovacia și unul în Rusia. Sediul central al companiei se află în Kunovice, localitate situată în sud-estul Cehiei.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.