Prețul grâului scade

1
- Reclamă -

Prețul grâului scade mult față de nivelul la care se afla acum o lună de zile.

 

 

Există mai multe cauze, recolte bune, dar și stabilitatea oferită de prelungirea acordului privind transportul de cereale la Marea Neagră.

 

”Dacă ne focusăm pe bursa Euronext, bursa europeană care ne interesează cel mai mult în acest moment, aceasta cauționează argumentația noastră din ultimele două luni de zile, și anume faptul că prețurile vor scădea încetul cu încetul, din cauza mai multor factori agregați. Vorbim un pic despre grâu, care a ajuns la un nivel de 315 euro/tonă pe Euronext, o scădere de circa 47 euro/tonă față de ultimul moment de vârf de acum 30-40 de zile.

- Reclamă -

Australia a început recoltarea grâului și au intrat în forță la recoltare; de asemenea, Canada generează o producție foarte bună de grâu și indicațiile pe care le avem la această oră sunt pentru o calitate extraordinar de bună a grâului canadian.

Cooperativele agricole riscă radierea dacă nu depun situațiile financiare la zi

În Portul Constanța, indicațiile grâului sunt în acest moment la un nivel de 305 euro/tonă, o diferență foarte mare față de luna iulie a anului 2022. Orzul a scăzut și el extrem de mult, până la 260-265 euro/tonă”, a explicat Cezar Gheorghe la Digi 24.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Prețul grâului scade mult față de nivelul la care se afla acum o lună de zile.     Există mai mnulte cauze, recolte bune, dar și stabilitatea oferită de prelungirea acordului privind transportul de cereale la Marea Neagră.   ”Dacă ne focusăm pe bursa Euronext,… Cititi mai multe aici: Prețul grâului scade […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.