Produsele “sănătoase”, pe val. Profit mai mare cu 20% pentru Danone România, în 2016.

0
- Reclamă -

Danone România, liderul pieței iaurturilor, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 479 milioane de lei, comparativ cu 484 de milioane de lei, anul anterior. Francezii au stat mai bine însă la capitolul profit, apropiindu-se de pragul de 16 milioane de lei, cu 20% mai mult decât în 2015.

“Rezultatele Danone în România în 2016 creează o bază pentru dezvoltarea sustenabilă în continuare a businessului și pentru investiții locale, inclusiv în fabrica din București și în susținerea partenerilor locali care ne livrează laptele. Danone rămâne un lider puternic pentru segmentul iaurturilor, această categorie reprezentând activitatea noastră principală,” a declarat Natalia Gelstein Kiss, Director General Danone România, Bulgaria, Moldova și Țările Adriatice.

Evoluţie pozitivă pentru mărcile de iaurt din segmentele sănătate activă

Mărcile de iaurt care vin cu valoare adăugată pentru consumatori – așa cum sunt cele din segmentele sănătate activă (Activia, Actimel) și copii (Danonino) – au înregistrat o evoluție puternic pozitivă în 2016, atingând chiar și rate de creștere de două cifre. Şi aceasta în condiţiile în care „3 din 4 români au declarat că au căutat în mod activ produse sănătoase și au preferat variantele premium, atât pentru categorii, cât și pentru branduri”, conform Nielsen Shopper Consumption 2016-2017

“Iaurturile care aduc valoare adăugată vor rămâne în centrul atenției noastre și pentru 2017. După un început mai lent de an, evoluăm acum foarte bine și ne așteptăm ca rezultatele acestui an să fie în linie cu așteptările. Campanii de amploare pentru Activia, Actimel și Danonino sunt pregătite de lansare pentru vară,” a mai precizat Natalia Gelstein Kiss.

Citeşte şi

Cum se îmbină practica cu producția la Cluj-Napoca. Iaurt, vin și bere, marca USAMV

Producătorul de lactate are în portofoliu zeci de sortimente de produse, majoritatea realizate în fabrica din București, unde în prezent se produce peste 1 milion de iaurturi, în medie, zilnic.

Cantitatea de lapte procesată  anual este de peste 55 de milioane de litri de lapte, provinind preponderent de la ferme sau gospodării din România.

- Reclamă -

Danone este activă în următoarele domenii: produse lactate proaspete, ape minerale îmbuteliate, alimentaţie pentru bebeluşi și alimentație medicală avansată.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.