Prognoza meteo pe trei luni – cum va fi vremea

2
irigatii
irigații
- Reclamă -

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările pentru primele trei luni ale anului. Care este prognoza meteo, va fi bine pentru agricultură?

Ianuarie

Temperatura aerului va avea în general valori apropiate de mediile climatologice în centrul, nordul și local vestul țării, iar în rest valorile de temperatură pot fi peste norme.

Temperatura medie lunara a aerului, ianuarie
Temperatura medie lunara a aerului, ianuariemedii ianuarie

 

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul regiunilor vor avea o tendință de excedent.

Precipitatii lunare ianuarie 2016
Precipitații lunare ianuarie 2016medii ianuarie

 

- Reclamă -

Februarie

Temperatura medie lunară a aerului se va situa în general în limite apropiate de mediile climatologice, exceptând sud-estul, sudul și local estul și vestul tarii, unde valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale.

Temperatura medie lunara a aerului, februarie
Temperatura medie lunara a aerului, februariemedii ianuarie

 

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta în general o tendință spre excedent, exceptând estul, sud-estul și local sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale.

Precipitatii lunare februarie 2016
Precipițatii lunare februarie 2016 medii ianuarie

 

Martie

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste mediile climatologice în sudul, sud-estul și local vestul țării, iar în celelalte regiuni, valorile termice se vor situa, în general în limite normale.

Temperatura medie lunara a aerului, martie
Temperatura medie lunara a aerului, martie medii ianuarie

 

Precipitațiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a țării.

Precipitatii lunare martie
Precipitații lunare martie medii ianuarie

 

temperaturi regiuni

CITEȘTE ȘI Recomandări pentru agricultori

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimatî distribuița temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.