Compania Monsanto și-a anunţat planurile prin care va dezvolta, până în 2021, soluţii ce neutralizează carbonul. Este vorba de un program unic care vizează activităţile de seminţe şi produse pentru protecţia plantelor, precum şi prin colaborarea cu fermierii în condițiile în care agricultura şi fermierii din întreaga lume depun eforturi să se adapteze și să facă față provocărilor complexe reprezentate de schimbările climatice.
“Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm în agricultură, dar şi una dintre cele mai presante provocări ale umanității. De aceea, ne-am asumat angajamentul de a face tot ceea ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe fermieri şi nu numai. Deşi s-au înregistrat progrese în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon provenite din agricultură, trebuie să ne unim forțele pentru a face şi mai mult dacă ne dorim într-adevăr să hrănim sustenabil 9,6 miliarde de oameni în 2050. Agricultura are o poziţie unică în a oferi soluţii privind combaterea schimbărilor climatice şi sperăm ca factorii de decizie să recunoască rolul pe care agricultura, fermierii şi culturile de câmp îl pot juca în reducerea emisiilor de carbon”, a declarat Hugh Grant, preşedinte al Consiliului Director şi CEO Monsanto.
Câteva acţiuni cheie pe care se vor concentra activităţile Monsanto
Producerea de seminţe – Monsanto va stimula producerea de culturi care neutralizează emisiile de carbon în propriile operaţiuni de producere de seminţe, printr-o serie de produse diversificate și abordări agronomice, cum ar fi tehnologii de ameliorare, biotehnologia plantelor, ştiinţa datelor, lucrări conservative ale solului şi sisteme de acoperire a culturilor, cu scopul de a elimina în întregime acea parte a emisiilor de carbon de care este responsabilă.
Produse pentru protecţia plantelor – Compania vizează, de asemenea, ca până în 2021, şi activitatea cu produse pentru protecţia plantelor să neutralizeze emisiile de carbon. Anterior, Monsanto şi-a anunţat obiectivul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră din operaţiunile cu produse pentru protecţia plantelor şi a continuat să înregistreze progrese constante în sensul îndeplinirii acestui angajament. Monsanto lucrează la elaborarea unui program care să le ofere stimulente clienţilor din agricultură care adoptă metode de producere a culturilor de câmp ce neutralizează emisiile de carbon – în schimbul unei părţi din valoarea aferentă reducerii emisiilor de carbon ale acestora.
Distribuirea datelor și intensificarea adoptării de bune practici – Monsanto a dezvoltat cu ajutorul experţilor externi modele de culturi de câmp ce neutralizează emisiile de carbon şi va distribui datele şi rezultatele obținute cu factorii de interes din domeniul agricol, responsabilii de modelarea climatului şi alte comunităţi pentru a încuraja adoptarea de bune practici şi pentru a consolida rolul pe care îl joacă culturile de câmp în reducerea emisiilor de carbon.
Monsanto produce seminţe de fructe, legume şi alte culturi de câmp importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune, utillizând mai eficient apa şi alte resurse naturale importante.