Programul Naţional Apicol 2017-2019 va fi trimis în martie la Bruxelles spre aprobare

1
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, s-a întâlnit luni, 22 februarie 2016,  cu reprezentanţii crescătorilor de albine pentru a discuta proiectul Programului Naţional Apicol 2017-2019, care va fi trimis în cursul lunii martie, pentru aprobare la Comisia Europeană.

Ministrul Achim Irimescu a precizat că îşi doreşte să rezulte un program agreat cu reprezentanţii sectorului,care să corespundă cerinţelor acestora cât mai fidel: „Ţin foarte mult la o discuţie constructivă şi încercăm să preluăm recomandările dvs. Eu însumi sunt un mare consumator de miere de albine şi cred că stă în puterea noastră să valorificăm producţia cât mai bine dar, în acelaşi timp, să şi educăm românii să consume miere de calitate şi astfel să reuşim să creştem consumul de miere în România”, a subliniat ministrul.

Discuţiile s-au axat pe modul de decontare a cheltuielilor prin PNA şi condiţiile de eligibilitate pentru a beneficia de sprijinul oferit prin intermediul acestui program,  îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piaţă, măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol etc.

Programul Naţional Apicol 2017-2019 se adresează atât apicultorilor care deţin până la 75 familii de albine cât şi celor care deţin peste 75 familii de albine (cu condiţii diferite de eligibilitate) şi vizează măsuri precum achiziţia de medicamente, de familii de albine, de mătci ori de utilaje pentru apicultori etc.

apicultorii/beneficiarii pot achiziționa produsele și depune dosarele la APIA direct sau prin intermediul formei asociative.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.