”Programul Tomate a fost compromis pentru că s-a permis să fie date în plată foarte multe dosare fictive”

3

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii privind măsurile avute în vedere pentru a schimba sau a îmbunătăţi programele de sprijin care nu funcţionează în agricultură.

„Printre măsurile din cadrul politicii agricole şi de dezvoltare rurală ale guvernărilor PSD era şi cea privind susţinerea producţiei de tomate. Acest program (Programul Tomate) ar fi trebuit să asigure produse proaspete în extrasezon pentru consumatorii români, să sprijine activităţile din legumicultură, prin crearea de locuri de muncă, dar şi să convingă tinerii să se instaleze în mediul rural. Recent, aţi declarat că Programul Tomate a fost compromis pentru că s-a permis să fie date în plată foarte multe dosare fictive, mai mult unele fiind şi respinse”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Agriculturii detalii despre bugetele alocate pentru Programul Tomate şi care au fost rezultatele obţinute în urma finanţării acestui program. De asemenea, este important să se precizeze câte dosare fraudate au fost depistate la nivel naţional.

Citește și: Regulile pentru pescuit au fost modificate, la două zile de la publicare

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here