PSD: Guvernul trebuie să declare urgent starea de calamitate naturală din cauza secetei

0
agricultorii-culturi-agricole-vreme

PSD susţine că Guvernul trebuie, pentru contracararea secetei, să declare stare de calamitate naturală, să acorde vouchere pentru seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină şi să accelereze investiţiile în sistemele de irigaţii.

 

„Pe lângă măsurile propuse de PSD pentru combaterea efectelor pandemiei, Guvernul trebuie să ia urgent următoarele decizii pentru contracararea secetei: declararea stării de calamitate naturală, acordarea de vouchere pentru seminţe, pesticide, îngrăşăminte şi motorină, linie de credit cu garanţii de stat pentru fermieri, umplerea tuturor canalelor cu apă şi suspendarea plăţii acesteia, accelerarea investiţiilor pentru sistemele de irigaţii şi anti-grindină”, se arată într-un mesaj al PSD publicat, vineri, pe Facebook.

Potrivit social-democraţilor, România se confruntă cu o secetă severă în aproape toate zonele agricole, iar „fermierii încep să ‘întoarcă culturile’, pentru a le înlocui pe cele compromise cu altele noi”.

„Iar peste toate astea, Guvernul PNL dă liber la plecarea din ţară a muncitorilor agricoli! În loc să ne păstrăm această forţă de muncă, mergem pe contrasens faţă de Germania, Spania sau Italia care, anticipând iminenta criză alimentară, aduc muncitori de peste tot pentru a le produce hrana de care vor avea nevoie”, mai transmite PSD.

Citește și: Ordonanța militară 8. Măsuri de relaxare a circulației pentru pescuit comercial și apicultură

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here