Raiffeisen Bank finanțează subvenţiile agricole și în 2020

Florentina Stilu: În campania agricolă din 2019 am înregistrat o creştere cu 35% a numărului de fermieri care au accesat finanţarea subvenţiilor APIA

0
subventii-daea

Raiffeisen Bank continuă şi în 2020 campania de finanţare a subvenţiilor agricole, acordând fermierilor credite pentru finanţarea în avans a subvenţiilor pe suprafaţă (SAPS 2020), a anunţat marţi banca.

Reprezentanţii băncii precizează că le oferă fermierilor români posibilitatea de a avea acces la o finanţare rapidă a subvenţiilor, pe baza unei analize şi documentaţii simplificate, fără alte garanţii.

Cu un istoric îndelungat în finanţarea unui portofoliu de peste 1.000 de fermieri, Raiffeisen Bank menţionează că se preocupă în mod constant de identificarea de soluţii care să adreseze nevoile clienţilor săi, în noul context de piaţă în care activează.

„În campania agricolă din 2019 am înregistrat o creştere cu 35% a numărului de fermieri care au accesat finanţarea subvenţiilor APIA, acordând un volum total de credite de peste 50 milioane euro. Suntem convinşi că experienţa pozitivă de anul trecut va fi repetată şi oferta noastră va fi de mare ajutor pentru fermieri în această perioadă dificilă”, a spus Florentina Stilu, director Transaction Banking la Raiffeisen Bank.

Clienţii Corporate şi IMM au fost contactaţi pentru a vedea care este situaţia lor şi pentru a găsi împreună soluţiile potrivite, dacă acestea se impun. Au fost contactate cu prioritate companiile din industriile cele mai afectate pe termen scurt sau mediu de criza sanitară. Peste 2.500 de IMM-uri au fost deja sprijinite prin amânarea ratelor la credite, prelungirea liniilor de credit sau alte măsuri necesare. Banca a început creditarea şi în programul guvernamental IMM Invest.

România susține eliminarea decalajelor între statele membre privind subvențiile

Raiffeisen Bank îşi asigură clienţii că activitatea de bază a băncii va fi asigurată în continuare şi că va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja clienţii, angajaţii şi partenerii.

Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienţi persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri şi 5.700 de companii mari şi medii. De asemenea, la Raiffeisen Bank lucrează 4.871 de angajaţi, în 351 de unităţi în toată ţara şi trei sedii centrale. Banca are în România reţele extinse de ATM-uri(770), POS-uri(22.300) şi maşini multifuncţionale (334).

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here