Randamente mai mari la culturile agricole, în Europa

0
- Reclamă -

Randamentul producția agricole din acest an va fi mai mare, potrivit estimărilor anunțate de către Observatorul Culturilor Europene pe luna mai. Astfel, producția la grâu va avea o medie de 6,11 t/ha, nivel similar celui estimat în urmă cu o lună, în scădere totuși cu 2,6% față de anul trecut. Temperaturile ridicate din prima parte a lunii aprilie au contribuit semnificativ la revizuirea în creștere a estimărilor privind recolta din acest an.

Randamente peste media ultimilor cinci ani

Randamentele estimate pentru producția acestui an sunt peste media celor înregistrate în ultimii cinci ani. Agronomii apreciază că starea culturilor este foarte bună, chiar dacă nu se poate compara cu cea de anul trecut, din cauza presiunii exercitate de anumite boli, potrivit France Agricole.

Astfel, la orz (primăvară și iarnă), producțiile medii sunt estimate de către Observator la 4,99 t/ha față de 4,94 t, luna trecută, în timp ce la porumb previziunile se ridică la 7,31 t/ha comparativ cu 7,06 t, cât era estimat luna anterioară. Aceste prognoze vizează un număr de 28 țări, state membre ale Uniunii Eurpene, pentru care se așteaptă o recoltă importantă în acest an.

În ceea ce privește starea vremii, primele două săptămâni ale lunii aprilie au fost extrem de calde «în sud-estul, estul și o parte a Europei centrale, cu temperaturi  maxime zilnice care au atins 25 și chiar 30 de grade», potrivit raportului, și care explică de altfel aceste estimări pozitive pentru recolta din 2016, în ciuda valului de frig de la jumătatea lunii aprilie care a afectat numeroase regiuni din Europa Centrală.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.