Râul Someș a ajuns la cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor. Recordul precedent era din anul 2019

1
- Reclamă -

Seceta face probleme tot mai mari în județul Satu Mare, un exemplu în acest sens fiind nivelul scăzut al râului Someș, care a depășit cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor, informează Presa SM.

Conform specialiștilor de la Apele Române, vineri, potrivit măsurătorilor efectuate la ora 07.00, Someşul era la cota -112 centimetri, mult sub media multianuală normală din această perioadă, cu un debit de 21,2 metri cubi/secundă.

Someșul a atins cel mai mic nivel din istoria județului Satu Mare

Pentru sâmbătă se prognozează o scădere la -118 centimetri, iar debitul va ajunge la doar 16,6 metri cubi pe secundă, un record negativ absolut.

S-a depășit astfel cel mai mic nivel înregistrat până în prezent, respectiv în octombrie 2019: -108 centimetri.

Râul Someș a ajuns la cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor, cu 112  cm sub media multianuală normală din această perioadă / Recordul precedent  era din anul 2019

- Reclamă -

Reprezentanții Apaserv au făcut un apel către populație să folosească apa doar pentru treburile casnice și să nu o folosească pentru a-și umple piscinele sau pentru a uda culturile agricole.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Seceta face probleme tot mai mari în județul Satu Mare, un exemplu în acest sens fiind nivelul scăzut al râului Someș, care a depășit cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor, informează Presa SM. Conform specialiștilor de la Apele Române, vineri, potrivit măsurătorilor efectuate la ora… Cititi mai multe aici: Râul Someș a ajuns la cel mai mic nivel din istoria măsurătorilor. Recordul precedent era din an… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.