Reacția MAE după ce premierul bulgar a spus că românii împrăștie pesta porcină

3

Ministerul de Externe reacționează în contextul declarațiilor premierului bulgar Boiko Borisov, potrivit căruia turiștii români împrăștie pesta porcină, spunând că aceste afirmații sunt dezamăgitoare.

Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care acestia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei”, se arată în postarea MAE pe Facebook, potrivit Mediafax.

Reacția MAE vine în contextul în care premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat recent că turiștii români sunt principalii vinovați de răspândirea virusului pestei porcine.

Sunt convins că pesta porcină a fost adusă de turiștii români. 57.000 de mașini trec din România zilnic pe podul peste Dunăre. Turiștii vin, mănâncă, aruncă. Nu avem ce să face”, a spus Borisov, potrivit ziarului local „Sega”.

Zeci de mii de români merg, în fiecare vară, în stațiunile din Bulgaria.

Citeşte şi Focar de pestă porcină africană a fost confirmat în Argeș

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here