Regulamentul privind noile alimente, în vigoare începând cu 1 ianuarie

0
hypermarket-alimente
- Reclamă -

Regulamentul privind noile alimente, adoptat în 2015, este aplicabil începând cu 1 ianuarie 2018. Acesta aduce îmbunătățiri și modificări semnificative procedurii de autorizare a noilor produse alimentare și include o definiție extinsă pentru noile alimente, care să țină seama de progresele tehnologice și de inovare din sectorul alimentar, un sistem centralizat de autorizare la nivelul UE a acestor alimente și a celor tradiționale din țări terțe, o listă a tuturor alimentelor noi autorizate în UE și prevederi de protecție a datelor pentru solicitanți, informează Comisia Europeană.

Aceste schimbări vor simplifica procesul de autorizare și introducere a noilor alimente pe piața europeană, acesta devenind mai rapid și mai favorabil solicitanților, asigurând în același timp siguranța alimentară. Sperăm că acest lucru va contribui la creșterea varietății alimentelor tradiționale și inovatoare, sănătoase și nutritive deja prezente pe piața UE”, a declarat comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară Vytenis Andriukaitis.

 

Citește și: APIA: Se pot depune cererile pentru Măsura 14T (Plăți privind bunăstarea animalelor, porcine și păsări)

 

Înainte de a fi autorizate, trebuie dovedit științific că aceste noi alimente sunt sigure pentru consum în ceea ce privește sănătatea publică. Procesul de autorizare stabilește condițiile de utilizare a acestora, luarea lor în considerare ca alimente și cerințele de etichetare

 

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.