România ar putea pierde peste 1,5 milioane tone de porumb, anul acesta, dar rămâne principal producător în UE

1
porumbul-mehedinti-porumb
- Reclamă -

Producția de porumb a României ar putea scădea cu peste 1,5 milioane tone, în acest an, până la aproximativ 16,7 milioane tone, conform ultimelor estimări ale Direcției Generale de Agricultură a Comisiei Europene (DG Agri) și a producției comunicată de ministerul român al agriculturii pentru anul 2018, dar va rămâne principalul producător european, fiind urmată de Franța, la o distanță de aproape trei milioane de tone, potrivit DG Agri. Instituția europeană estimează o scădere a producției medii la hectar, pentru România, de la 7,7 tone, la 6,5 tone, în acest an.

Estimările de creștere pentru Germania, care ar putea să ajungă, în acest an, la o producție de 4,3 milioane tone de porumb, o va plasa între primii cinci producători europeni, devansând, astfel, Polonia care ar pierde un loc în clasamentul european, ocupând poziția a șasea, cu o producție estimată la 4,15 milioane tone.

Conform datelor comunicate de Comisia Europeană, opt state membre vor realiza 86% din producția comunitară de porumb: România, Franța, Ungaria, Italia, Germania, Polonia, Bulgaria și Spania.

Producția UE-28 este estimată la peste 69 milioane tone, un nivel apropiat de cel al anului trecut, în timp ce stocurile vor scădea ușor, la 26 de milioane de tone.

Producția mondială de porumb ar putea să ajungă până la 1.095 milioane tone, la un nivel al consumului estimat la 1.143 milioane tone și al stocurilor reportate de 271 milioane tone, potrivit proiecțiilor recente ale Consiliului Internațional al Cerealelor (IGC).

Citeşte şi 18,664 milioane tone de porumb a produs România în 2018

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.