România a câştigat locul 13 la mondialele tăietorilor de lemne

0
Team Romania poses for a photograph prior to the Team Competition of the Stihl Timbersports World Championships at the Hakons Hall in Lillehammer, Norway on November 3, 2017.

Weekend-ul trecut, România a ieşit pe locul 13 la un concurs mondial destinat tăietorilor de lemne, care se desfăşoară anual în diferite zone ale Europei. Anul acesta, competiţia organizată de STIHL, s-a desfăşurat în Lillehammer, Norvegia.

Concurenţii au fost supuşi mai multor probe precum: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferăstrăul, Tăierea verticală, iar la proba de individual şi Tăierea la înălţime și Tăierea cu Hot Saw, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om.

Noua Zeelandă a câştigat locul întâi în competiţia din acest an, locul doi a fost ocupat de Polonia, iar pe trei s-a clasat Australia.

Din echipa României au făcut parte Nagy Botond, Dan Petrescu, Szilárd Cser, Ionel Mariniță și David Balázsi, pe post de rezervă. La nivel individual, performanța lui Dan Petrescu, actualul campion național, a fost mai degrabă modestă. Dacă la partea de calificări s-a clasat pe locul 11, arătând că este în formă de joc, a doua zi, mobilizarea nu s-a mai produs la același nivel, la final obținând un rezultat sub echipă (locul 17 din 22). Câștigătorul probei de individual a fost neozeelandezul Jason Wynyard, pentru a noua oară.

Din punct de vedere strategic, deciziile echipei s-au dovedit inspirate permițându-ne practic să reiterăm performanța de anul trecut. La Lillehammer am surclasat țări cu tradiție ca Belgia, Olanda sau Marea Britanie, iar la calificări am bătut Ungaria cu o diferență mai mare de 20 de secunde. Performanța este bună, dat fiind contextul competițional extrem de dur și ne obligă ca la anul să ne atingem obiectivul de a fi printre primii 10 din lume, declară Ioana Ghineț, reprezentat STIHL Timbersports România.

România va organiza campionatul mondial de tăiat lemne în 2020

Contextul internațional creat în urma perfomanțelor din ultimii ani, pune România pe harta țărilor eligibile pentru a organiza un campionat mondial, și asta chiar în 2020. Dar până atunci, România trebuie să organizeze un alt eveniment sportiv internațional STIHL Timbersports Champions Trophy, în 2019.

Champions Trophy este o ramură competițională a STIHL Timbersports care pune accent pe organizarea competiției în locații internaționale spectaculoase, ca Piazzale Michelangelo din Florența, Alpii tirolezi sau portul din Hamburg. Țara noastră trebuie să propună un spațiu de desfășurare care să concureze la nivel de spectaculozitate cu locații internaționale celebre.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here