România nu stă bine la capitolul apă utilizabilă

1
- Reclamă -

România nu stă bine la capitolul apă utilizabilă, înregistrând anual 2.660 de metri cubi pe persoană, faţă de media Uniunii Europene de 4.000 de metri cubi, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely.

 

El a menţionat, la conferinţa „Impactul economiei circulare asupra sectorului apei din România”, desfăşurată, miercuri la Guvern, că România are, din 2022, o strategie privind economia circulară, iar de două luni şi un plan de acţiune pe această temă, care include şi o componentă importantă despre apa utilizabilă.

Laszlo Borbely subliniat că este foarte important modul în care vor fi puse în practică elementele strategiei şi planului de acţiune privind economia circulară.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Pintea a declarat că, în perioada de programare 2014-2020, în cadrul Programului naţional de dezvoltare rurală, a existat o linie de finanţare prin care au fost sprijinite investiţiile în sectorul apă şi apă uzată în localităţi rurale cu 2.000 până la 10.000 de locuitori.

„Au fost lansate trei sesiuni de depunere proiecte la nivel naţional, cu o alocare de 645 de milioane de euro şi două sesiuni de depunere proiecte la nivelul zonei Delta Dunării, cu o alocare de 22 de milioane de euro. Anvelopa financiară totală pentru perioada 2023-2027 a suferit o diminuare comparativ cu perioada 2014-2020, bugetul alocat investiţiilor în infrastuctura de bază fiind diminuat în consecinţă, alocarea propusă pentru acest tip de investiţii se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro”, a spus Adrian Pintea.

- Reclamă -

Ciolacu vorbește cu omologul ucrainean despre importul de cereale

Potrivit acestuia, îmbunătăţirea economiei circulare are cel mai mare potenţial în agricultură şi silvicultură, construcţii, bunuri de consum, cum ar fi: produsele alimentare şi băuturile, ambalajele, textilele şi echipamentele electrice şi electronice.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] România nu stă bine la capitolul apă utilizabilă, înregistrând anual 2.660 de metri cubi pe persoană, faţă de media Uniunii Europene de 4.000 de metri cubi, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely.   El a menţionat, la conferinţa „Impactul economiei circulare asupra… Cititi mai multe aici: România nu stă bine la capitolul apă utilizabilă […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.