Românii își vând afacerile și se angajează la multinaționale

0
vanzare-ferme-pasari-loc-deusu-zona-ferma-tapova-cluj_4

În ultimii ani, tot mai multe companii românești de top și-au schimbat proprietarii sau mai bine zis au intrat în portofoliul multinaționalelor, care se știe bine ce politică au… ca să nu mai spunem că numai în ultima perioadă s-a tot vorbit de două închideri de fabrici cunoscute.

Este vorba de fabrica de zahăr de la Oradea închisă de proprietarii nemți, dar și de cea de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța deținută de francezii de la Lactalis. Din păcate, exemplele nu se opresc aici. Nici n-a început bine anul și un alt jucător român, lider de piață, a fost preluat de un grup gigant.

Este vorba de compania Betty Ice din Suceava, înființată în anul 1994 de către antreprenorul român Vasile Armenean, cel mai important producător de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro.

După 23 de ani de muncă, antreprenorul român a renunțat la business-ul pe care l-a pus pe picioare și nu doar atât, a ales să lucreze ca manager în cadrul companiei care i-a preluat afacerea. Vasile Armenean a fost numit recent director general al diviziei de înghețată a Unilever South Central Europe, liderul global pe piaţa de îngheţată.

“În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România și viziunea Unilever sunt combinația ideală pentru viitorul brandului Betty Ice”, a declarat Vasile Armenean.

Probabil, ca Armenean gândesc și alți producători români. Așa că de ce să ne mai mirăm că afacerile românești dispar pe rând, iar multinaționalele ocupă piața….Globalizarea se face tot mai mult simțită. Până la urmă, este mai simplu să privești lucrurile din poziția de angajat al unei multinaționale, decât să te bați cu ea.

A consemnat Viorela Pitulice

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here