Romsilva: încă un milion de metri cubi de lemn pentru foc

0
lemne-taiate

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva pune la dispoziţia populaţiei, până la finalul anului, peste un milion de metri cubi de lemn pentru foc, pe lângă cei 748.422 metri cubi livraţi până în prezent, în cursul acestui an, conform unui comunicat al regiei.

Romsilva recomandă populaţiei să se aprovizioneze din timp cu lemnele pentru foc necesare sezonului rece.

În acest moment, în depozitele Romsilva există un disponibil de 247.791 metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului, în urma lucrărilor silvice, vor mai fi oferiţi populaţiei alţi circa 800.000 metri cubi.

Preţul mediu de vânzare a lemnului pentru foc este de 175 lei pe metrul cub, fără taxa pe valoare adăugată, şi diferă în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Costul transportului nu este inclus în acest preţ, dar numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva oferă, contra cost, şi serviciul de transport al lemnului pentru foc.

Volumul disponibil şi preţurile de vânzare a lemnului pentru foc sunt afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva şi centralizat, în format electronic, pe pagina de internet www.rosilva.ro, în secţiunea „Lemn pentru foc – de vânzare”, informaţiile fiind actualizate periodic.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.

Păstrează aerul curat în casă cu un purificator

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here