Schimb de experiență între fermierii din România și Israel

1
- Reclamă -

Un număr de 38 de fermieri din cadrul a 27 de cooperative de cultură mare şi horticole din România au participat la un schimb de experienţă în Israel.

 

Evenimentul a fost organizat de Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sector Vegetal (UNCSV), în parteneriat cu Metzer România şi Hortintegra.

„Au fost prezenţi 38 de fermieri din cadrul a 27 de cooperative de cultură mare şi horticole din România, care împreună exploatează o suprafaţă de 22.000 ha, din care irigată este deocamdată o suprafaţă de circa 4.000 ha. În următorii 5 ani, cele 27 de cooperative au în plan acţiuni serioase de creştere sau chiar dublare a acestei suprafeţe”, se arată într-un comunicat al UNCSV.

Pe parcursul schimbului de experienţă au fost organizate vizite la cooperativa agricolă de rang superior Granot, care reuneşte 41 de kibutz-uri, integrată pe orizontal şi vertical, Kanat- parteneriat public-privat pentru gestionarea managementului riscului în agricultură, Fabrica şi grupul Metzer, Institutul de Cercetare Neve Yaar, Institutul Volcani, Banca de gene, 3 ferme, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din Israel, Departamentul de Consultanţă şi Extensie Societatea privată Harod – care gestionează apa pentru consum casnic, irigaţii şi creşterea peştelui, Rimon – compania specializată în proiectarea şi implementarea proiectelor ce utilizează apă şi staţia de desalinizare a apei Sorek.

Potrivit comunicatului, principalul scop al acestui schimb de experienţă a fost vizitarea şi înţelegerea sistemului de irigaţii din Israel şi implicit preluarea tehnologiilor şi practicilor descoperite pentru a contribui la obiectivul principal de creştere a suprafeţei irigate în România.

- Reclamă -

Domeniile Ostrov Reserve LEGIO, vinuri multiplu medaliate în România, Anglia, Franța și Germania (Video)

În Israel, 92% din terenul agricol este deţinut de stat şi arendat pe 40-50 de ani fermierilor, cu o suprafaţă de 93% irigată. Cu toate acestea, dacă terenul se află într-o zonă neirigată, fermierul obţine o aprobare de la Guvern, pe care o duce ulterior la instituţia care gestionează apa, urmând ca în câteva zile să aibă infrastructura necesară la capul locului.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.