Sectorul agricol nu poate fi inclus în negocierile pentru un nou acord de liber schimb UE – SUA

2

Comisarul european pentru pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, a insistat că sectorul agricol nu poate fi inclus în negocierile pentru un nou acord de liber schimb cu SUA, aşa cum au solicitat autorităţile de la Washington.

Ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, a prezidat  la Bruxelles, reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe – Comerţ, în calitate de preşedinte al acestui format de lucru pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. După ce a primit sprijinul miniştrilor Comerţului din UE, Cecilia Malmstrom a declarat jurnaliştilor că „nu există absolut nicio posibilitate de a include agricultura în aceste discuţii. Consiliul a fost foarte clar cu privire la acest subiect”. Malmstrom a subliniat că europenii sunt gata să demareze negocierile cu privire la tarifele industriale cu SUA, dar „ei nu par să fie gata, deocamdată. Avem o situaţie în care există mandate conflictuale”.

„Mesajul Consiliului UE este că sprijinim eforturile comisarului Cecilia Malmstrom. Unitate este cuvântul cheie care a fost auzit astăzi cu privire la discuţiile cu SUA în cadrul mandatelor pe care le-am aprobat deja. Ceea ce înseamnă fără agricultură”, a declarat la rândul său Ştefan-Radu Oprea, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii formale a Consiliului Afaceri Externe – Comerţ.

Citește și: Dublul standard: biscuiții Petit-Beurre din Franța au lapte, în România au grăsimi vegetale

 

2 comentarii

  1. […] Comisarul european pentru pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, a insistat că sectorul agricol nu poate fi inclus în negocierile pentru un nou acord de liber schimb cu SUA, aşa cum au solicitat autorităţile de la Washington. Ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea,… Cititi mai multe aici: Sectorul agricol nu poate fi inclus în negocierile pentru un nou acord de liber schimb UE – SUA […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here