Simonis de la PSD vrea să interzică vânzarea băuturilor energizante către minori

1
- Reclamă -

Deputatul PSD Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, a depus, luni, un proiect legislativ care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori. Amenzile merg până la 3.000 de lei și se poate ajunge chiar la suspendarea activității între 10 și 30 de zile.

Proiectul modifică legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Potrivit proiectului, constituie contravenție „comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturi energizante”.

Băuturile energizante sunt definite astfel în proiect: „băuturile care conțin combinații variate de carbohidrați vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central”.

Vezi și România exportă mai multe băuturi în 2022

Vânzarea sau oferirea de băuturi energizante minorilor se pedepsește cu amendă de la 100 la 500 de lei, iar dacă fapta se repetă, se dispune măsura suspendării activității între 10 și 30 de zile.

- Reclamă -

În cazul în care băuturile energizante se vând sau sunt oferite în incinta unei instituții de învățământ, a unei instituții de sănătate sau destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, amenda este cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Deputatul PSD Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, a depus, luni, un proiect legislativ care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori. Amenzile merg până la 3.000 de lei și se poate ajunge chiar la suspendarea activității între 10 și 30 de zile. Proiectul modifică… Cititi mai multe aici: Simonis de la PSD vrea să interzică vânzarea băuturilor energizante către minori […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.