Sindicaliștii din alimentație sunt supărați pe Guvern

0
hypermarket-alimente

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) – Sindalimenta cere Guvernului să ia măsuri pentru sprijinirea producătorilor autohtoni şi a angajaţilor din industria alimentară, între care scutirea de la plata unor taxe şi acordarea de subvenţii.

Sindicaliştii susţin că se impune plafonarea preţurilor la produsele alimentare.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) – SINDALIMENTA solicită autorităţilor să ia măsuri rapide pentru sancţionarea fermă a speculanţilor, pentru protejarea producătorilor autohtoni, a angajaţilor din industria alimentară şi a populaţiei.

„Avem produse de strictă necesitate ale căror preţuri au crescut nejustificat. Preţul materiei prime, cu exceptia cărnii de porc, încă nu a crescut, producătorii produc alimente la acelaşi preţ, iar preţurile la poarta fabricii sunt la fel ca acum o lună de zile. Dacă aceste creşteri apar în anumite magazine, acestea sunt cauzate pe de o parte comerciantului, iar pe de altă parte, acestor interlopi care profită de situaţie şi împotriva cărora statul român nu a luat nicio măsură şi nici nu arată că ar fi interesat să ia”, spun sindicaliştii.

Aceştia arată că tot mai multe persoane intră în şomaj tehnic, iar „numărul lor se estimează că va ajunge la un milion, după cum a anunţat recent ministrul Finanţelor”. „Cum îşi închipuie ministrul Agriculturii, d-nul Adrian Oros, că aceşti oameni vor traversa dificila perioadă numai cu 1.200 de lei pe lună, pe fondul scumpirii produselor alimentare? Aşteptăm să le explice celor aflaţi în această situaţie sau, şi mai bine, să testeze singur ceea ce îi obligă pe alţii să trăiască”, adaugă reprezentanţii Federaţiei. Potrivit sursei citate, susţinerea industriei alimentare autohtone trebuie să fie trecută pe lista de priorităţi a Guvernului, pentru că ea trebuie să lucreze la capacitate maximă în aceasta perioadă.

„Din păcate, măsurile luate demonstrează că acest lucru nu îl interesează nici pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nici pe premierul Victor Orban”, susţin sindicaliştii.

Citește și: Bacterie care poate descompune plasticul – descoperită în Germania

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here